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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  14/03/2019
Data da última atualização:  14/03/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MACEDO, A. J. da S.; SANTOS, E. M.; ARAUJO, G. G. L. de; EDVAN, R. L.; OLIVEIRA, J. S. de; PERAZZO, A. F.; SÁ, W. C. C. dos S.; PEREIRA. D. M.
Afiliação:  ALBERTO JEFFERSON DA SILVA MACÊDO; EDSON MAURO SANTOS; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; RICARDO LOIOLA EDVAN; JULIANA SILVA DE OLIVEIRA; ALEXANDRE FERNANDES PERAZZO; WILMA CRISTINA CAVALCANTE DOS SANTOS SÁ; DANILLO MARTE PEREIRA.
Título:  Silages in the form of diet based on spineless cactus and buffelgrass.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  African Journal of Range & Forage Science, v. 35, n. 2, p. 121-129, 2018.
DOI:  10.2989/10220119.2018.1473494
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study was conducted to evaluate the fermentation pattern and the in situ dry matter degradability of silages in the form of diet. Five diets were formulated based on spineless cactus (Opuntia fícus-indica cv. ?Gigante?) and buffelgrass (Cenchrus ciliaris). The experimental design was completely randomised, with five treatments and three replicates in which the diets differed in the proportion of buffelgrass (0%, 15%, 25%, 30% and 35%, on a fresh matter basis). There was significant difference (p < 0.05) in the chemical composition of the diets, with all dry matter contents being within the ideal range. Ammonia-nitrogen content was not affected (p > 0.05). There were significant differences (p < 0.05) in dry matter recovery across diets, which ranged from 96.28% to 99.93%. The pH values decreased as the time of opening (days) was extended. Organic acid contents differed across all diets; however, overall, all diets showed satisfactory lactic acid contents. As the proportion of buffelgrass in the diets was increased, the degradability of dry matter decreased. Based on fermentation profile, losses and chemical composition the diet with higher proportion of spineless cactus can be recommended for silage production.
Palavras-Chave:  Semiárido.
Thesagro:  Cacto; Capim Buffel; Fermentação; Forragem; Nutrição Animal; Palma Forrageira; Silagem.
Thesaurus Nal:  Animal nutrition.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA58143 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoWORKSHOP ONLINE FLORESTAS DE TACHIGALI VULGARIS, 1., 2021, Colombo. Anais. Colombo: Embrapa Florestas, 2022. 161 p. (Embrapa Florestas. Documentos, 377). Editores técnicos: Cristiane Aparecida Fioravante Reis, Delman de Almeida Gonçalves, Thiago de Paula Protásio. Selo ODS 7, 12, 15 e 17.
Tipo: Documentos
Biblioteca(s): Embrapa Florestas.
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2.Imagem marcado/desmarcadoWORKSHOP ONLINE FLORESTAS DE TACHIGALI VULGARIS, 1., 2021, Colombo. Anais. Colombo: Embrapa Florestas, 2022. 161 p. (Embrapa Florestas. Documentos, 377). Editores técnicos: Cristiane Aparecida Fioravante Reis, Delman de Almeida Gonçalves, Thiago de Paula Protásio.
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.
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